Drónokkal repülni: a virtualitás és a valóság közt

Ezen a hétvégén a szikrázó napsütés és a kellemes hőmérséklet ideális volt Timothy Trowbridge számára a drónröptetéshez.
Drónokkal repülni: a virtualitás és a valóság közt

A hóval borított Laax Nemzeti Parkban a drónját a hegyi szél is segítette. Ám a pilóta ennyivel nem éri be: “Azért vagyok itt, hogy nyerjek, és szeretnék én lenni a legjobb” - jelentette ki.

A 26 éves férfi négy éve gyakorolja a drónröptetést. Az egész a Youtube-videókkal kezdődött, már itt kitűnt a tehetségével. Az idei Drone Champions League már a harmadik éves verseny, amin részt vesz. Az Apex Racing csapatában egyedüli svájciként vesz részt dán és német kollégáival. Ritkán gyakorolank együtt.

“Általában elsétálok egy mezőre egy parasztudvar mellett, és ott gyakorolok” - mondja Trowbridge. Szakmáját tekintve informatikus, drónjait maga rakja össze. Ezt is videókból tanulta meg.

Költséges hobbiról beszélhetünk: “Egy drón 500 frankba (azaz mintegy 168 ezer forintba) is kerülhet. Ehhez járul hozzá a havi 100-200 frank (30-70 ezer forint) fenntartási költség. Ám ezzel nincs vége: a drón mellé szüksége van videószemüvegre és távirányítóra is. A drónokat kamerával vezérli, így az ember szinte az ő szemeiken keresztül lát. “Nagyszerű érzés, mintha a ember egy vadmadár lenne a levegőben” - mondja a Zürich-i férfi.

A drónröptetésben a pilóta szerint megvan a potenciál, hogy profi sporttá váljék. Ám ehhez több izgalmat kell nyújtani a nézőknek: “Nehézkes nyomon követni a gyors helyzetváltoztatásokat”. Az élvezhetőséget segíti, ha a nézők is videószemüveget kapnak, amivel a futamot szintén a madarak perspektívájából követhetik.

Még több drón hír itt!

Kapcsolódó cikkek

Nők az e-sportban - e-sportolónő

Példakép akarok lenni!

Bár a gamerek fele nő, az e-sportban alig képviseltetik magukat... Miért van ez így?

Pokemon, a japán anime-siker

Pokemon - Boldog szülinapot, Pikatchu!

Épp 25 évvel ezelőtt - 1996. februárjában - dobták piacra a Pokémon című videójátékot.

Orrukkal irányítják a játéktermi gépeket a malacok

Orrukkal irányítják a játéktermi gépeket a malacok

Önállóan vezetik a kurzort, és még élvezik is a játékokat.